Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta
ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
- 1,5 cm gember, zeer fijn geraspt
- 2 niet al te grote pompoenen zonder schil en pitten en in blokjes gesneden
- 2 grote tenen knoflook
- 2 el ricotta
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de olijfolie met salie, chili en gember.
- Doe de pompoenblokjes op de bakplaat,samen met de tenen ongepelde knoflook, overgiet met het olijfoliemengsel en laat ze gedurende 30 minuten bakken in de oven.
- Laat volledig afkoelen.
- Doe de pompoen dan in de blender, knijp de teentjes knoflook uit en doe ze erbij, samen met de ricotta.
- Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.
uit 'De Brooddoos' door Lut De Clercq