Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees
ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 500 g kalfsgebraad
- 50 g boter (bakboter)
- 1 takje tijm
- 4 dl kalfsfond
- 1 dl wijn
- peper & zout
- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
Bereiding
- Snij het vlees in blokjes en bak ze tot ze goudbruin zijn, neem ze uit de pan en hou apart.
- Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan en kruid met tijm. Laat het op een laag vuurtje stoven tot de ui glazig wordt.
- Doe het vlees er opnieuw bij en overgiet met kalfsfond en wijn. Kruid met peper en zout. Laat het een uurtje sudderen op laag vuur.
- Voeg er de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout en werk af met bieslook. Serveer er een dikke snee boeren-of stokbrood bij.
door Libelle lekker