Taco's met kip, spinazie en avocado
ingrediënten
- 250 g gebraden kiprollade of gegrild kippenvlees
- 150 g spinazie
- ½ bakje kerstomaatjes
- 1 grote avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 dl tomato frito
- 2 el limoensap
- tabasco
- peper & zout
- 150 g verse mini - maïskolfjes
- 8 tacoschelpen
Bereiding
- Snij de kiprollade in blokjes.
- Zoek de spinazie uit en snij de bladeren grof.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Pers de knoflook uit.
- Meng de avocado met de knoflook, de tomato frito en het limoensap.
- Breng deze salsa pittig op smaak met tabasco, peper en zout.
- Kook de mini - maïskolfjes in ± 3 minuten beetgaar.
- Spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en halveer ze in de lengte.
- Meng de kip met de maïskolfjes, de spinazie en de tomaat en verdeel het over de tacoschelpen
- Serveer de salsa erbij.