Tajine met gehakt en tomaat
ingrediënten
- 250 gr gehakt (lams of gemengd naar keuze)
- peper en zout
- 1/2 theelepel komijn
- 1 el verse koriander (fijngehakt)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 1 cm gember (geperst)
- 1 blik tomaten in blokjes (of vers)
- 1 el olijfolie
- 1 ei
- 1 theelepel Ras El Hanout
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 handvol diepvrieserwtjes (of vers)
- 1 theelepel kurkuma
Bereiding
- Kruid het gehakt met peper, zout, komijn, ras el hanout en peterselie.
- Maak er kleine balletjes van en bak deze mooi bruin.
- Doe de rest van de ingrediënten in de tajine met uitzondering van het ei en de gehaktballetjes.
- Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
- Voeg de balletjes en het ei toe en laat nog 10 minuten pruttelen zonder het deksel.
- Lekker met Marokkaans brood en kruidenboter.
door Receptjes.be