350-400 gr gefileerde witte vis, in 12 stukken gesneden
½ dl droge witte wijn
1 dl visbouillon
1 ¾ dl slagroom
350 g prei, in dunne ringen
15 g boter
zout
versgemalen witte peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C.
Rol de (ontdooide) plakjes bladerdeeg iets uit en bekleed de ingevette vormpjes ermee. Bedek met bakpapier en droge bonen of rijst. Bak ca. 10 minuten blind in de hete oven (tip: blind bakken).
Haal de steunvulling (bonen,...) er uit en bak de tartelettes in nog 5 à 10 minuten lichtbruin.
Leg de stukken vis naast elkaar in een vuurvaste ovenschaal. Schenk de wijn en bouillon erover. Breng het geheel op het fornuis tegen de kook. Dek de ovenschotel af met beboterd aluminiumfolie en plaats 1 minuut in de oven.
Schep de vis voorzichtig uit de schaal en hou warm.
Zet het kookvocht op hoog vuur en laat inkoken tot een dikke saus. Voeg de room en de helft van de prei toe. Laat inkoken tot sausdikte.
Smelt boter en bak hierin zachtjes de rest van de prei met wat zout en peper ongeveer 5 minuten.
Verdeel het preimengsel en de vis over de tartelettes.
Zet nog ± 3 minuten in de hete oven om te verwarmen.