Thaise eendenfilet met verse basilicum
ingrediënten
- eendenfilet
- 1 kleine rode of groene peper
- 2 blikken kokosmelk
- 1 blik ananas
- 3 tomaten
- verse basilicum (veel)
- 2 soeplepels suiker
- verse rode (of groene) curry-pasta
- bouillonblokje
- zout
- yoghurt
- rijst
Bereiding
- Verhit de olie in een pan, voeg de curry-pasta toe en laat enkele minuten bakken.
- Voeg twee blikken kokosmelk toe en breng aan de kook, samen met een bouillonblokje en 2 soeplepels suiker.
- Snij de eend in stukjes, voeg ze toe en laat verder sudderen.
- Ananas in stukjes snijden en toevoegen (zonder sap).
- Vervolgens de tomaat (in stukjes), blaadjes basilicum en fijn gesneden peper erbij doen.
- Nog even laten doorkoken, proef en breng op smaak met wat zout, vind je het geheel te pikant dan kan je wat yoghurt toevoegen.
- Serveer met rijst
door Liesbeth V.