Thaise soep met spitskool en mais
ingrediënten
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1/2 spitskool
- 1 klein blikje maïs
- 4 eetlepels arachideolie
- 2 l groentebouillon
- 1 stengeltje citroengras
- verse koriander
- peper en zout
Bereiding
- Pel de ui en snij ze in fijne ringen. Schil en was de wortelen en rasp ze grof. Was de spitskool en schaaf ze in fijne reepjes.
- Spoel de maïs en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een kookpot en stoof er de ui in.
- Voeg de wortelen en de spitskool toe en laat beetgaar stoven. Voeg de bouillon toe. Snij het citroengras overlangs in tweeën en voeg toe.
- Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
- Haal het citroengras uit de soep.
- Voeg op het einde van de kooktijd de maïs toe en laat even doorwarmen.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met de verse korianderblaadjes.
door Hannah Dequeker