Tortilla met gehakt en andijvie
ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 struik (krul)andijvie
- 1 pijp ajuin
- 100 g champignons
- 1 el olie
- 150 g (vegetarisch) gehakt
- 1 teentje knoflook
- peper & zout
- 4 tortilla's
- 3 el zure room
- 4 el geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de andijvie schoon en snij de struik in smalle repen.
- Maak de pijp ajuin schoon en snij in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Warm de oven voor op 175°C.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt bruin en rul.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Verwarm intussen in een droge pan de tortilla's.
- Verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op.
- Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
- Meng de zure room met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla's.
- Laat ze in de hete oven in 15 minuten bruin kleuren.