Varkenshaasje met savooikool en wortelen
ingrediënten
- 500 g savooikool
- 400 g wortelen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 800 g varkenshaasje
- 1 ui
- 2 tl boter
- 1 el gedroogde majoraan
- ½ tl komijn
- 1 l groentebouillon
Bereiding
- Snijd de savooikool in stukken.
- Snijd de wortelen en de aardappelen in blokjes en hak de ui fijn.
- Wrijf het vlees in met peper en zout.
- Verhit de boter in een pan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin.
- Zet het vuur lager en laat het vlees onder regelmatig keren tussen de 10 en 15 minuten bakken.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje.
- Voeg komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen en laat even meestoven.
- Giet de bouillon erbij.
- Dek af en laat alles 30 minuten garen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het varkenshaasje in plakjes.
- Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes bovenop.
- Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.