Niet leveren in winkel
Uit
Walnoot-perentaart
ingrediënten
deeg:
- 100 g suiker
- 2 dooiers
- 200 g bloem
- 60 g gemalen walnoten
- 100 g boter
- zout
crème:
- 2 dl melk
- 2 dl crème fraîche
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 4 el cognac
vulling:
- 750 g peren
- 300 g walnoten
Bereiding
- Suiker, eidooiers en snufje zout mengen.
- Bloem en gemalen walnoten erdoor roeren.
- Boter en 3 el water toevoegen en tot een samenhangend deeg kneden.
- Deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Bakblik invetten en bodem bedekken met het deeg.
- De peren schillen, in dunne schijfjes snijden en cirkelvormig op het deeg leggen.
- De melk, crème fraîche, eieren, suiker, en cognac mengen en over de peren schenken.
- Taart in het midden van de oven op 180°C 40 minuten bakken.
- Walnoten over de taart verdelen en nog 10 minuten laten bakken.