Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Warme rode koolsalade met kalfslever en appeltjes
ingrediënten
½ halve rode kool
2 appels
100 g boter
2 el bruine suiker
2 el balsamicoazijn
1 el sojasaus
4 plakken kalfslever
2 el vloeibare acacia honing
100 g walnoten
peper en zout
Bereiding
Schaaf de rode kool met een keukenschaaf of de keukenrobot in lange fijne snippers.
Snij de geschilde appels in blokjes.
Verhit de helft van de boter in een grote pan en fruit daarin op hoog vuur de koolsnippers en de appelblokjes.
Bestrooi alles met de bruine suiker, meng goed door en overgiet met de azijn en de sojasaus.
Kruid met peper en zout en laat nog een minuutje bakken.
De kool moet knapperig blijven.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en laat de plakken kalfslever aan alle kanten kleuren.
Kruid met peper en zout en strijk de plakken in met de honing.
Laat nog 2 à 3 minuten bakken (de lever moet binnenin roze blijven).
Verdeel de rode kool met de appeltjes over warme borden, schik er telkens een plak kalfslever op en bestrooi met grof gehakte walnoten.
Versier eventueel met gehakte peterselie.
door Weekend Knack
rode kool
appel
walnoot
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij