Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Zalmfilet met frisse Oosterse salade
ingrediënten
2 el sojasaus
2 el citroensap
2 el mirin
1 rode peper, fijngehakt
4 zalmfilets à 200 g elk, zonder graten en vel
200 g daikon, in smalle reepjes
1 rode paprika, in smalle reepjes
een handje verse muntblaadjes
een handje mizuna of mosterdblad
2 el sesamzaadjes
Bereiding
Verhit de oven voor op 160 °C of gasovenstand 2-3.
Meng de sojasaus, citroensap, mirin en peper samen in een kleine kom tot een dressing.
Bekleed een klein bakblik met bakpapier en leg er de zalmfilets in.
Schenk de dressing over de vis en zet 20' in de oven.
Hussel daikon, paprika, munt en mizuna door elkaar en verspreid het over 4 bordjes.
Haal de zalmfilets uit het bakblik met een brede spatel en leg de vis naast de salade.
Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan op een matig vuur tot ze bruin kleuren.
Besprenkel de salades met de zaadjes en schenk een beetje kookvocht over de zalm.
mosterdblad
mizuna
daikon
paprika
rode peper
citroen
munt
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij