Zalmfilet in prosciutto met kruidige linzen & spinazie
ingrediënten
- 250 g linzen
- prosciutto (Italiaans ham)
- olijfolie
- citroensap
- tuinkruiden
- spinazie
- yoghurt
- zout, peper
Bereiding
- Verwarm de oven in acht minuten voor op 220 graden.
- Breng tussen door de linzen aan de kook in een pan met zoveel water dat ze onder staan en laat ze gaar sudderen.
- Bestrooi de zalmfilets met wat peper voordat u ze in de plakken prosciutto wikkelt.
- Laat wat van de vis onbedekt en sprenkel er wat olijfolie over.
- Bak de zalmpakketjes ongeveer tien minuten in de oven, tot de prosciutto goudbruin is.
- Bak ze gerust wat korter als je de zalm wat minder gaar wilt.
- Giet het water van de linzen af en breng ze op smaak met zout, peper, het citroensap en flink wat olijfolie.
- Roer vlak voor het serveren op hoog vuur de tuinkruiden en de spinazie door de linzen en blijf roeren tot het groen geslonken is.
- Schep de groenten en de zalmfilets op de borden en giet er de yoghurt over, waar je van tevoren wat zout en peper door hebt geroerd.