Zomerse gazpacho
- 3 grote uien
- 4 teentjes look
- 2-3 kg tomaten
- 1 rode paprika
- 1/2 pepertje (of meer als je het pittig wil)
- grote bussel basilicum
- olijfolie
- honing
- balsamico-azijn
- peper & zout
-
Kook een ruime hoeveelheid water. Leg hierin de tomaten tot je ziet dat het velletje loskomt. Haal ze er onmiddellijk uit, schrik ze in koud water en pel ze.
-
Snij de ui fijn en stoof ze in rijkelijk veel olijfolie.
-
Voeg de helft van de teentjes look toe en de fijn gesneden peper en paprika.
-
Voeg vervolgens de tomaten in stukken gesneden er aan toe en stoof alles goed.
-
Wanneer alles goed heeft geprutteld, laat je dit even afkoelen. Voeg daarna 2/3 basilicum, de 2 teentjes look (fijngeperst), een theelepel honing en een scheutje balsamico-azijn toe. Mix het geheel en breng verder op smaak met peper, zout en desgewenst azijn, olie en honing.
-
Laat helemaal afkoelen in de koelkast voor gazpacho. Werk af met yoghurt en basilicumblaadjes.
-
Je kan de soep ook warm opdienen.
Smakelijk!
door Sophie So Food