Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C.
- Meng de puntpaprika en courgette in hapklare stukken met olijfolie, peper en zout op een bakplaat. Rooster 15 min in de oven.
- Kook de pasta in flink gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Schep eruit en bak nadien de tempeh of pancetta blokjes in dezelfde pan. Snijd de kerstomaten doormidden en de mozzarella in blokjes. Meng met de pijnboompitten door de afgekoelde pasta.
- Sprenkel er royaal olijfolie over en kruid kwistig met versgemalen peper en een beetje (grof) zout.
- Scheur er de basilicumblaadjes bij en voeg ook de rucola toe.
- Schep de pastasalade in borden en werk af met parmezaanschilfers.
Recept naar een lepeltje lekkers