Zuid-Afrikaanse pampoensop
ingrediënten
- 500 g geschilde Butternut, in blokjes
- 25 ml olie
- 10 ml boter
- 1 gesnipperde ui
- 2 aardappelen, in blokjes
- 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
- 5 ml fijn gember
- 5 ml fijn kaneel
- 2 kip bouillonblokjes opgelost in een kop heet water
- 250 ml melk
- 5 ml honing
- 2 ml paprikapoeder
- 25 ml chutney
- zout & peper naar smaak
Bereiding
- Pompoen, aardappelen, wortelen, ui, gember en kaneel in hete olie en boter in een diepe soeppan fruiten gedurende 5 minuten.
- Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout en peper toe.
- Breng tot het kookpunt, laat sudderen tot alles gaar is, mix met een staafmixer of in een blender.
- Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en kruidt met peper en zout.
door Tastyweb